![]() |
Palenie w miejscach publicznych - Wersja do druku +- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl) +-- Dział: Pozostałe (/forum-11.html) +--- Dział: Dyskusje ogólne (/forum-14.html) +--- Wątek: Palenie w miejscach publicznych (/thread-92.html) |
Palenie w miejscach publicznych - Lilka - 01-12-2013 10:50 PM Nie palę, więc nie mam z tym problemu. Ale wkurza mnie jak stoję sobie gdzieś, albo idę i leci na mnie dym. Ohyda. Dla mnie powinien być zakaz palenia w miejscu publicznym. Jak ktoś chce się truć to niech to robi w zaciszu własnego domku. Co sądzicie? RE: Palenie w miejscach publicznych - Karambolla - 01-13-2013 01:51 AM Powinien być zakaz? Nie wiem czy nie wiesz, ale JEST zakaz palenia w miejscach publicznych, jak np. w barach czy na przystankach autobusowych. Dozwolone jest palenie ileś tam metrów od wiaty przystanku dopiero i jeśli ktoś tego przestrzega, to ok. Gorzej, jak nikt sobie nic z zakazu nie robi i pali pod wiatą, bo np. pada deszcz i nie chce mu się moknąć. A mnie to guzik obchodzi, ja nie chcę śmierdzieć dymem i wąchać tego! RE: Palenie w miejscach publicznych - Karmelka - 01-14-2013 07:55 PM No własnie z egzekwowaniem tego zakazu jest problem, nie znoszę stac na przystanku i musiec wąchac cudzych smrodów papierosowych. Coś powinno się z tym zrobic, żeby ten zakaz był przestrzegany! RE: Palenie w miejscach publicznych - PannaAnna - 01-14-2013 10:13 PM W większych miastach mam wrażenie,że ten zakaz jest przestrzegany i nawet kosze często sa ustawione dalej od przystanku,aby te osoby nie rzucały petów na chodnik.W mniejszych miejscowościach każdy robi co chce i często nawet stoi i dmucha ci w twarz,bo nikt przeciez mu na to uwagi nie zwróci,a jeśli zwróci to skończy się na wyzwiskach,a nastepnego dnia będzie to samo RE: Palenie w miejscach publicznych - Baśka - 01-14-2013 11:37 PM Niestety czesto ktos pali na przystanku lub na pasach. Bardzo mnie to denerwuje, bo nie cierpie zapachu dymu. RE: Palenie w miejscach publicznych - matkapolka - 01-15-2013 07:28 PM Nie znoszę widoku dziewczyny w ciąży lub z wózkiem i papierosem w ręce! Fuj! Niestety takie widoki też się zdarzają, nie wiem jak tak można! RE: Palenie w miejscach publicznych - sebmroz - 10-07-2013 08:23 AM Oczywiście jeżeli palić to tylko w miejscach przeznaczonych do tego, żeby nie utrudniać życia komuś innemu. Dobrze, że jest zakaz palenia w miejscach publicznych, niewiarygodne że 20 lat temu palono w autobusach, na uniwersytetach czy w pociągach. RE: Palenie w miejscach publicznych - Miłosz - 12-29-2013 08:46 PM No i chyba nikt już zakazu nie przestrzega. Czy to w ogóle jeszcze obowiązuje? |