![]() |
Gdzie robicie codzienne zakupy? - Wersja do druku +- Forum Poznań (http://www.forumpoznan.com.pl) +-- Dział: Poznań (/forum-1.html) +--- Dział: Zakupy (/forum-5.html) +--- Wątek: Gdzie robicie codzienne zakupy? (/thread-47.html) Strony: 1 2 |
Gdzie robicie codzienne zakupy? - Karambolla - 01-09-2013 01:15 PM Ja przyznam, że biegam między Biedronką a Chatą Polską u mnie na osiedlu, bo mam koszmarnie daleko do Reala czy Carrefoura... Żałuję, bo Real bardzo lubię i nie kojarzy mi się z taniochą i tandetą 'tesco value'. Piotr i Paweł czy Alma wydają mi się koszmarnie drogie i "burżujskie", więc omijam raczej z daleka. RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - WiHura - 01-10-2013 05:42 PM Piotr i Paweł drogi?! ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - Karambolla - 01-11-2013 01:57 AM Piotr i Paweł jest bardzo drogi... Wystarczy spojrzeć na pierwszy lepszy produkt, powiedzmy - jajka. W Biedronce są do wyboru dwa rodzaje, za około 4-5zł za 10 sztuk. W PiP... Poniżej 6,50 nie ma żadnych chyba. No, chyba, że 6 sztuk ![]() ![]() RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - Mieszkun - 01-11-2013 11:31 AM Racja, PiP jest drogi. Zwłaszcza, że często mają swoje sklepy w galeriach handlowych i w ofercie mają jakieś dziwne, niespotykane indziej towary, a to kosztuje wszystko. Ja zwykle chodzę do Chaty Polskiej bo mam najbliżej. Kiedyś miałem zaraz obok Społem, ale zlikwidowali na początku zeszłego roku. Czasami sie przejdę do Biedronki, a podróż do Carrefoura czy Pipa, to już wyprawa tramwajowa niestety. RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - Hefalump - 01-12-2013 12:13 AM W spożywczaku obok. Bo najblizej. Ceny jak to w małym sklepiku, różne. Dalej mam troche Biedronke i tam sie na większe zakupy łazi. Do innych dużych sklepów trza już dojeżdzać, najblizej chyba do Tesco na Naramowickiej /Serbskiej. RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - Karambolla - 01-12-2013 01:35 AM Jakbym była bogata, to może i kupowałabym strusie jaja w Piotrze i Pawle albo przepiórcze, albo jakieś zagraniczne słodycze typu M&Msy jakieś dziwne po 30zł za duże opakowanie... Ale dopóki nie wygram w Lotto to pozostaje mi stara dobra Biedronka, w której nie wszystko jest, ale większość bez problemu. Jak czegoś nie ma w asortymencie Biedry, to Chata Polska daje radę. W sumie wybrałam się ostatnio do Carrefoura i błąkałam się między półkami bez sensu, sama nie wiedziałam co chcę kupić, a nie chciałam też za dużo brać, żeby nie tarabanić się z tobołami przez pół miasta tramwajem. RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - WiHura - 01-14-2013 07:26 PM No to też zależy co kto rozumie pod pojęciem, że jakiś sklep jest drogi. Bo jajka może i te 7 zł kosztują, ale wiesz czy są świeższe, lepsze, większe? ![]() RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - Karmelka - 01-14-2013 07:29 PM Ja zwykle jednak tam, gdzie najbliżej i najbardziej po drodze do domu mam RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - WiHura - 01-14-2013 07:52 PM Karmelka - i takie wyjście jest dobre. Po co biegać gdzieś po jakichś sklepach na drugi koniec miasta, jak niczego konkretnego nie szukamy? Chyba, że jak pisałam wyżej - mamy na coś więcej czasu i chcemy go dobrze wykorzystać ![]() RE: Gdzie robicie codzienne zakupy? - matkapolka - 01-14-2013 08:49 PM Ja tylko Biedronki nie jestem w stanie znieśc.... za duży tam bałagan jak dla mnie, każdy inny sieciowy market może byc |